Noutăți

Acum o lună angajații „CET-Nord” SA au donat peste 200 000 de lei spitalului din Bălți. Cum au fost cheltuiți banii

Banii donați de către angajații „CET-Nord” SA spitalului Clinic din Bălți, la sfârșitul lunii martie curent, au fost direcționați pentru procurarea echipamentelor de protecție și utilajului medical necesar în lupta cu COVID-19.

Administrația spitalului a procurat un bronhoscop care a costat peste 123 de mii de lei și un faringoscop costul căruia se ridică la 57 de mii de lei.

Restul banilor instituția i-a cheltuit pentru achiziționarea echipamentelor de protecție și a dezinfectanților.

Conducerea instituției medicale spune că donația făcută de angajații „CET-Nord”SA a fost una importantă, care a permis spitalului să achiziționeze echipament pentru stabilirea diagnozelor, dar și consumabilele necesare pentru igienizarea încăperilor unde sunt internați bolnavii cu coronavirus.

Amintim că la data de 31 martie „CET-Nord” SA a transferat 208 mii de lei Spitalului Clinic din Bălți. Această sumă a fost adunată din donația benevolă făcută de angajații întreprinderii din plățile salariale de o zi a fiecărui lucrător. Inițiativa angajaților a fost susținută de administrație și de comitetul sindical al întreprinderii.