S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Noutăți

Alte șase instituții publice din Bălți se reconectează la sistemul centralizat de încălzire, cel mai eficient din punct vedere al costurilor și climei

În contextul politicii Ministerului Energiei, care promovează un rol exemplar al sectorului public în domeniul termoenergetic, CET-Nord a reconectat în ultimii doi ani 55 de instituții publice din Bălți la sistemul centralizat de termoficare. Acest efort subliniază angajamentul instituțiilor publice de a adopta soluții energetice eficiente și sustenabile, servind drept model pentru întreaga comunitate.

În 2024, alte șase instituții publice, printre care Biroul Vamal Nord, Direcția Generală Teritorială „Nord” a Centrul Național Anticorupție, Direcția Situații Excepționale a municipiului Bălți, Agenția pentru Dezvoltare Regională „Nord”, Centrul de Sănătate Publică și SA „Barza Albă” se alătură rețelei centralizate. Prin aceste acțiuni, instituțiile publice demonstrează nu doar conformitatea cu politica energetică națională, ci și un angajament ferm față de eficiența energetică și sustenabilitatea mediului.

Aceste inițiative vor contribui la creșterea densității sarcinii termice a rețelei, reducând pierderile energetice și optimizând costurile pentru rețeaua termică. În final, consumatorii din Bălți vor beneficia de tarife mai competitive pentru energia termică, datorită acestui exemplu implementat de sectorului public.