S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Noutăți

ENTITĂȚILE DIN DOMENIUL ENERGETIC URMEAZĂ SĂ-ȘI FORTIFICE SECURITATEA CIBERNETICĂ

Analiza componentei de securitate cibernetică a entităților din sectorul energetic, demarată de Ministerul Energiei, a evidențiat necesitatea fortificării sistemelor informaționale din domeniu și a instruirii managerilor și persoanelor responsabile de tehnologiile informaționale.

Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe de lucru, la care au participat reprezentanții S.A. „CET-Nord” și altor întreprinderilor energetice și autorităților din domeniu.

În ultimii ani transformarea digitală a economiei și societății s-a accelerat, au apărut noi oportunități, dar și noi provocări. Consecințele atacurilor cibernetice devin tot mai costisitoare și în formele grave pot perturba viața cetățenilor de zi cu zi.  Iar sectorul energetic este printre domeniile care se bazează în mare măsură pe rețele și sisteme informatice și care sunt astfel expuse unor potențiale riscuri.  

Una din ideile propuse în cadrul discuției a fost crearea unui scut de protecție cibernetică. Totodată vor fi identificate posibilități de securizare a datelor, îmbunătățire a tehnologiilor de operare și utilizare a platformelor informatice necesare asigurării securității sistemelor digitale, dar și de dezvoltare a strategiilor de protecție.

Pentru mai multe detalii: https://energie.gov.md/ro/content/entitatile-din-domeniul-energetic-urmeaza-sa-si-fortifice-securitatea-cibernetica

 

Cibernetic

 

Cibernetic