S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Noutăți

S.A. „CET-Nord” își consolidează securitatea energetică cu sprijinul USAID și MESA

Astăzi a fost marcat un moment important în asigurarea securității energetice a întreprinderii. Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a donat S.A. „CET-Nord”, prin intermediul Proiectului „Securitatea Energetică a Republicii Moldova” (MESA), patru generatoare, care vor asigura cu căldură locuitorii orașului, inclusiv în cazuri de deconectare de avarie a energiei electrice.

Generatoarele vor fi puse în funcțiune în situații de urgență, în locații-cheie, garantând furnizarea continuă de energie electrică și termică în momente critice.

La eveniment au participat Ambasadorul SUA în Republica Moldova, domnul Kent D. Logsdon, secretara de stat a Ministerului Energiei, doamna Cristina Pereteatcu, directorul proiectului USAID, domnul Armen Arzumanyan și reprezentanți ai mass-media.

Generatoarele electrice au fost instalate în patru locații-cheie:

  • Centrala Termică „Molodovo”, care deservește peste 200 de consumatori în 6 blocuri locative;
  • Centrala Termică de pe strada Krîlov, care asigură energie termică pentru 400 de consumatori în 14 blocuri locative;
  • Centrala Termică de pe strada Feroviarilor, care furnizează căldură pentru 52 de blocuri locative, incluzând 1400 de consumatori casnici și 21 de consumatori noncasnici;
  • Stația de pompare nr. 1 de pe str. Tudor Vladimirescu, care asigură regimul hidraulic al întregului cartier Dacia, beneficiind aproximativ de 10 000 de consumatori, inclusiv Spitalul Clinic Bălți și alte instituții de importanță vitală.

Marian Brînza, directorul general interimar al S.A. „CET-Nord”, a subliniat importanța acestei donații și a parteneriatului cu USAID, menționând: „USAID rămâne partenerul de încredere în identificarea celor mai inspirate soluții pentru întreprinderea noastră. Generatoarele electrice sunt o excelentă măsură de siguranță și este important să deținem soluții alternative, imediate, în cazul avariilor în rețea”.

Tur de presa 2

Tur de presa 1

Tur de presa 3