Noutăți

Oportunități de dezvoltare pe piața energiei electrice pentru S.A. „CET-Nord”

S.A. „CET-Nord” a primit o delegație formată din reprezentanți ai Proiectului Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA), experți din cadrul companiei Electric Power Research Analysis (EPRA) și specialiști ai Î.S. „Moldelectrica”.

Această vizită de lucru a fost organizată în scopul colectării informațiilor tehnice privind reglajul frecvenței și puterii active la unitățile noastre de producție, având în vedere elaborarea unei proceduri de testare, conform regulilor pieței energiei electrice, pentru prestarea serviciilor auxiliare de sistem.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării capacității noastre de a contribui la securitatea energetică a Republicii Moldova. Colaborarea cu MESA și partenerii săi, sprijinită financiar de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), subliniază angajamentul nostru în a furniza energie electrică de înaltă calitate și fiabilă, conform standardelor internaționale.

Vizita EPRA 4

Vizita EPRA 6