S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Noutăți

Evaluatori internaționali independenți în vizită la S.A. „CET-Nord”

Economii în medie de 35 la sută au fost înregistrate în 3 blocuri locative (str. Suceava, 3, str. Suceava, 20, scara 3 și 4, str. 31 August, 61) în urma modernizării în anul 2022 a sistemului intern de distribuție a agentului termic, realizată de S.A. „CET-Nord”, cu suportul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova.

În data de 02.08.2023, evaluatorii internaționali independenți au efectuat o vizită la S.A. „CET-Nord” pentru a aprecia rezultatele obținute, avantajele și dezavantajele colaborării cu reprezentanții PNUD, în vederea identificării unor potențiale soluții de susținere financiară a diferitelor categorii de consumatori în cadrul modernizării masive a rețelelor termice interne ale blocurilor locative din mun. Bălți, prin oferirea creditelor fără dobândă, la condiții ferme.

Noul sistem de distribuție pe orizontală a energiei termice oferă mai multe avantaje, ceea ce generează economii în facturi și confort termic. De asemenea, locatarii beneficiază de serviciul de încălzire centralizată a apei calde în scopuri menajere pe tot parcursul anului.

„Contorizarea individuală stimulează consumatorii finali de a face economii la consum și de a eficientiza energetic locuința”,  a declarat Tatiana Pleșca, președinta asociației de locatari de pe strada 31 August, 61.

  IMG 7900