S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Noutăți

EFICIENȚA ENERGETICĂ. Cum și pentru ce?

Odată cu acutizarea efectelor crizei energetice în mod vizibil și impunător, are loc o creștere rapidă a nivelului de conștientizare colectivă a problemelor de mediu, care, ne obligă să luăm atitudine și să încurajăm consumul responsabil al resurselor energetice, fie a energiei  termice, electrice sau a altor neregenerabile

Astăzi, de Ziua Mondială a Eficienței Energetice, accentuăm importanța unui consum responsabil. În acest sens, un rol extrem de important le revine consumatorilor, astfel, venim cu 7 recomandări pentru eficientizarea energetică a gospodăriei Dumneavostră și respectiv reducerea cheltuielilor.

Așadar, cum economisim eficient?

  1. Izolați termic clădirea, instalați geamuri și uși termopane;
  2. Asigurați-vă că radiatoarele nu sunt acoperite cu perdele sau alte obiecte ce împiedică răspândirea căldurii;
  3. Mențineți curățenia încălzitoarelor pe exterior și interior pentru a nu admite depunerile de calcar și rugină;
  4. Verificați regulat parametrii de funcționare a sistemului de încălzire;
  5. Aerisiți corespunzător încăperile în decursul iernii. Deschideți ferestrele larg, dar pe perioade scurte. Pierderile de căldură sunt mai mari dacă geamurile sunt întredeschise pe perioade lungi;
  6. Scoateți din priză aparatele electrice, când nu le folosiți;

! Accesați pagina Agenției pentru Eficiență Energetică www.aee.md pentru informații detaliate și mai multe recomandări utile.

Vă îndemnăm cu încredere să adoptăm un stil de viață durabil, sustenabil și eficient, caracterizat de un consum responsabil al resurselor energetice.

 

rESURSELOR ENERGETICE 7