CET-Nord SA

DIN PRIMA SURSĂ: INTERVIU CU IGOR SAVIN, DIRECTOR TEHNIC AL „CET-Nord” SA

1. Dacă ar fi să Vă autocaracterizați prin cinci cuvinte, care ar fi acestea?

Pe o persoană în funcție de conducere trebuie să o caracterizeze faptele, iar aprecierile trebuie să vină din partea colegilor, subalternilor și a conducerii. Un lucru pot spune, tot timpul am căutat să fiu corect în raport cu toți cei cu care am colaborat.

1. „CET-Nord” SA trece printr-un proces de modernizare și eficientizare. Ce presupune acest proces și care vor fi avantajele lui pentru întreprindere și locuitorii din Bălți?

Fără modernizare nu este viitor, nu vom putea concura în condițiile economiei de piață dacă nu vom eficientiza activitatea, nu vom crește randamentul și calitatea în procesul de producere pentru a furniza un serviciu concurabil pe piață.

MОТИВАЦИЯ И МНОГО ПРОДЕЛАННОЙ РАБОТЫ: история успеха молодого сотрудника

Мечтал совершить кругосветное путешествие, но задержался на предприятии”CET-Nord”, в Бельцах

Ему 27 лет и у него много планов. Свободное время проводит занимаясь волонтерством и путешествиями. В выходные вы не застанете его дома, ему нравится узнавать новых людей и открывать неизведанные места. Но с понедельника по пятницу он занимается расчетами, проверяет, анализирует и ведет учет тепловой и электрической энергии, потребленной жителями муниципия Бэлць. Олег Ломов является инженером SA ”CET-Nord”, где, по его словам, он может утвердится и выдвигать идеи по улучшению как непосредственно для предприятия, так и для жителей города. Несмотря на то, что у него была работа в Кишиневе, он решил вернуться в Бельцы, в компанию, где сможет внедрить всё то, что изучил в Университете.

Разбираемся в современных системах отопления вместе с АО «CET-Nord»

Чтобы подготовитьяс к холодам, надо выбрать наиболее выгодную и надежную систему отопления.

Перед наступлением холодов бельчане задумываются о том, какую систему отопления лучше и выгоднее использовать в своём доме. В прошлом году в некоторых домах города были установлены индивидуальные тепловые пункты (ИТП). Вместе с экспертами АО «CET-Nord» мы решили разобраться, что это такое.

АО «CET-Nord» напрямую отвечает на вопросы потребителей

Чтобы помочь разобраться в работе нового оборудования, АО "CET-Nord" предложило провести встречу с жильцами домов, в которых установлены индивидуальные теплопункты.

АО «CET-Nord» установило новое оборудование (ИТП) в городских домах. Чтобы подробно рассказать о нововведении, оно провело встречу с потребителями, которые в прошедшем отопительном сезоне одними из первых воспользовались возможностями новой системы.

CET-Nord asigură securitatea bunurilor și a angajaților

Pentru a-și proteja bunurile, dar și angajații, Cet-Nord și-a instalat sistemul de supraveghere video în toate obiectele strategice. În doar câteva luni, cu ajutorul acestui sistem, mai mulți vandali și răufăcători au fost identificați de către angajații poliției. Mai mult, sistemul tehnic de supraveghere instalat a permis reducerea semnificativă a cheltuielilor pentru serviciul de pază.

Potrivit organelor de poliție supravegherea video în cea mai mare măsură ajută la detectarea și investigarea personalității infractorului, care a ajuns în vizorul camerei video.

„CET-Nord” SA își modernizează magistralele

„CET-Nord” SA continuă dezvoltarea sistemului termoenergetic în vederea alinierii acestuia la tehnologiile moderne. Înlocuirea  rețelelor termice uzate cu țevi preizolate are ca obiectiv final de a reduce pierderile de energie termică, de a asigura eficiența și siguranța în procesul de alimentare a consumatorilor cu energie termică și apă caldă menajeră.

Consiliul SA „CET-Nord” a coordonat și  Adunarea Generală a acționarilor a aprobat direcțiile prioritare de dezvoltare pentru anii 2021-2023. Unul din obiectivele principale ale acestui program este dezvoltarea SACET prin modernizarea rețelelor  magistrale și de distribuție a energiei termice (înlocuirea rețelelor existente cu țevi preizolate cu montarea sistemului de monitorizare a debitului).

Felicitare cu ocazia sărbătorilor naționale

Ziua Independenței a Republicii Moldova și Sărbătoarea Națională „Limba noastră” sunt   sărbători, care marchează unitatea națională, esența moștenirii tradițiilor, obiceiurilor și valorilor neamului nostru lăsate de strămoși. Este important, să ne mândrim cu Țara în care trăim, să ne păstrăm identitatea națională și să o transmitem din generație în generație.

Cu prilejul Sărbătorilor Naționale „CET-Nord” SA aduce sincere felicitări cu urări de bine, prosperare, pace și bunăstare!

Administrația „CET-Nord” SA

Noi tehnologii utilizate de CET-Nord în procesul de reconstrucție a sistemului de termoficare

Sistemul de distribuție pe orizontală a căldurii va putea fi implementat în toate blocurile din Bălți, chiar dacă unele dintre ele nu întrunesc condițiile necesare în acest sens. Conducerea întreprinderii „CET-Nord” SA în comun cu un grup de experți a identificat o soluție, astfel, încât de avantajele noului sistem de distribuție să beneficieze majoritatea locuitorilor din oraș.

1946 звонков за первый семестр

1946 потребителей обратились в Call Центр CET-Nord SA с начала этого года по единой телефонной линии 0 231 91 000.

Основная задача Call Центра - установить конструктивный диалог между поставщиком и потребителем для оперативного решения возникающих ситуаций.

За отчетный период поступило 487 обращений по вопросу оплаты услуг CET-Nord через электронные приложения.

Centrul COVID din Bălți dispune de apă caldă menajeră livrată centralizat

Pacienții și personalul medical din centrul COVID din Bălți au acces la apă caldă în saloane și blocuri sanitare după ce furnizorul de căldură CET-Nord a instalat în instituție un Punct Termic Individual.

Atât angajații spitalului cât și administrația recunoaște că acum trei luni centrul COVID din Bălți încălzea apa cu un boiler electric. Iar la lavuarele din salon pacienții aveau doar apă rece.

Cистема распределения теплоносителя по горизонтали

Cистема распределения теплоносителя по горизонтали предполагает реконструкцию сетей централизованного теплоснабжения. Данная система начинается от Индивидуального Теплового Пункта и продолжается узлами распределения тепла и горячей воды. Узлы распределения установлены на площадках подъезда.

Преимущества данной системы отопления:

- индивидуальный учет расхода тепла;

-независимость от соседей;

-возможность по необходимости регулировать потребление тепловой энергии;

CET-Nord desfășoară întâlniri cu gestionarii fondului locativ

Pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor de termoficare și a restabili sistemul de aprovizionare centralizată cu apă caldă „CET-Nord” propune înlocuirea sistemelor interne de încălzire pe verticală, cu cel pe orizontală. Acest lucru le va oferi consumatorilor mai multă economie, independență şi siguranță. Despre cum pot demara procesul de modernizarea a sistemului intern de distribuție a căldurii, care sunt pașii și condițiile în care se fac aceste lucrări gestionarii fondului locativ au discutat în cadrul întrevederii cu reprezențanții furnizorului de căldură.