S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Новости

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice

În cadrul campaniei naționale “Transformă consumul în economii durabile”, venim cu unele recomandări pentru economisirea energiei electrice:

1. Maximizați utilizarea luminii naturale. Deschideți ferestrele și trageți draperiile pentru a profita de lumina naturală. Aprindeți becurile doar când este necesar.
2. Stingeți luminile când nu sunt folosite: fie când plecați de acasă sau de la birou.
3. Folosiți becuri LED. Înlocuirea becurilor incandescente cu LED-uri reduce consumul de energie de până la 80%.
4. Scoateți din priză dispozitivele neutilizate. Aparatele în modul stand-by pot consuma între 40-70% din energia pe care o consumă atunci când funcționează.
5. Utilizați prize inteligente sau prelungitoare cu întrerupător: acestea permit oprirea alimentării pentru mai multe aparate simultan.
6. Deconectați încărcătoarele după ce dispozitivele sunt încărcate. Încărcătoarele lăsate în priză continuă să consume energie chiar dacă nu mai încarcă dispozitivul.

Campania este organizată de CNED, cu suportul instituțional al Ministerului Energiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu ANRE a Republicii Moldova, ÎCS „Premier Energy Distribution” SRL, S.A. „Termoelectrica”, Î.S. „Moldelectrica”, UCIPE - Unitatea de Implementare a Proiectelor în Energetică, S.A. „Moldovagaz”, S.A. „CET-Nord” și S.A. „RED-Nord”.