S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Новости

29 de tineri au absolvit programul de stagii plătite în domeniul energetic, susținut de USAID și Ambasada Marii Britanii

29 de tineri și-au primit certificatele de absolvire în cadrul ediției a 2-a a celui mai amplu Program de stagii plătite în sectorul energetic, implementat cu suportul USAID și al Ambasadei Marii Britanii, prin intermediul Proiectului Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA). După finalizarea cu succes a stagiului, 86% dintre tineri au reușit să obțină un loc de muncă în cadrul companiilor în care și-au urmat stagiul.

Tinerii și-au ridicat certificatele de absolvire în cadrul unei ceremonii festive, la care a participat Carolina Novac - Secretara de Stat a Ministerului Energiei, Ali Ezzatyar- Șef interimar al Misiunii USAID în Moldova și Matthew Jordan - Director de programe la Ambasada Marii Britanii în Chișinău, precum și reprezentanți ai companiilor partenere ale programului.

Programul a selectat studenți, atât din țară, cât și din străinătate, aflați în ultimul an de licență sau master, precum și proaspeți absolvenți din domenii precum inginerie, economie, drept, finanțe și IT. Aceștia au avut oportunitatea de a lucra timp de șase luni și de a dobândi experiență practică alături de echipe profesioniste din cadrul unor organizații precum Ministerul Energiei, ANRE, Centrul Național pentru Energia Durabilă (CNED), Moldelectrica, Energocom, Termoelectrica, Term.md, RED-Nord, CET-Nord, FEE-Nord și Universitatea Tehnică a Moldovei.

Programul, intitulat „Tinerii de azi – viitorul energiei de mâine”, își propune să combată lipsa de personal calificat în sectorul energetic și să faciliteze accesul tinerilor la locuri de muncă bine plătite, reducând astfel migrația acestora și consolidând forța de muncă în domeniu.

Acest program de stagii plătite, implementat de proiectul MESA cu sprijinul USAID și al Marii Britanii, face parte dintr-o inițiativă mai amplă a USAID, denumită #MoldovaConectata. În cadrul acestei inițiative, USAID investește peste 400 de milioane de dolari pentru a consolida securitatea energetică a Republicii Moldova, a stimula creșterea economică, a îmbunătăți bunăstarea socială și a asigura independența țării față de influențele externe.

MESA_1-min.jpg 
MESA_2-min.jpg 
MESA_3-min.jpg 
MESA_4-min.jpg 
MESA_5-min.jpg 
MESA_6-min.jpg 
MESA_7-min.jpg 
MESA_8-min.jpg 
MESA_9-min.jpg