„CET-Nord” SA - 65 de ani de activitate alături de consumatori

Suntem Centrala Electrică de Termoficare - Nord. Răspundem de confortul termic al bălțenilor. Misiune plină de responsabilități și încercări. Din 1956, prin sute de kilometri de țevi circulă munca și devotamentul nostru. Am început cu un turbogenerator și un cazan pe abur. Anii treceau, orașul se dezvolta, iar noi trebuia să corespundem cerințelor consumatorilor noștri. Iar acum, după 65 de ani, asigurăm cu căldură  mii de apartamente și clădiri din mun. Bălți.

Pentru a fi în pas cu cele mai actuale tehnologii, a fost realizat proiectul „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (SA „CET-Nord”)”, susținut de către fondurile europene, prin care am obținut creșterea randamentului în procesul de producere a energiei electrice, și am îmbunătățit calitatea serviciilor prestate consumatorilor.

În cadrul proiectului, a fost construită o centrală electrotermică cu tehnologie modernă de producere, fiind unica stație de acest tip din Republica Moldova.

Totodată, datorită acestei stații, am obținut posibilitatea de a lansa serviciul de aprovizionare a consumatorilor cu apă caldă pe tot parcursul anului. Datorită implementării Fazei I a Proiectului investițional, cantitatea de energie electrică produsă în cogenerare s-a majorat, iar emisiile de CO2 s-au micșorat considerabil.

Instalarea Punctelor Termice Individuale în peste 130 de blocurilor locative permit construirea rețelelor de distribuție a energiei termice pe orizontală, astfel încât a devenit posibilă încălzirea uniformă a blocului locativ, livrarea apei calde și contorizarea individuală a apartamentelor.

În blocurile locative unde au fost implementate proiectele-pilot, consumatorii au obținut o scădere a sumelor din factură cu peste 30%.

Înregistrarea acestor rezultate ne-a asigurat demararea Fazei II a proiectului. Acest fapt ne va permite să îmbunătățim, în manieră progresivă, performanța noastră.

Încă o realizare nu doar a întreprinderii, dar și a consumatorilor, este înlocuirea rețelelor termice uzate cu țevi preizolate, pentru reducerea pierderilor de energie, asigurarea eficienței și siguranței în procesul de alimentare a consumatorilor cu energia termică.

Pentru a acționa prompt în cazul unor situații excepționale, au fost achiziționate unități de transport și utilaje speciale performante, ce au sporit esențial capacitatea operațională de intervenție a echipelor de mentenanță.

Pentru a ține cetățenii informați referitor la orice schimbare, CET- Nord este omniprezent pe rețelele de socializare și dispune de un Call Center cu specialiști instruiți în domeniu.

Ultimii cinci ani au schimbat radical vectorul dezvoltării noastre și, în special, ne-a schimbat pe noi. Reorganizarea întreprinderii a dus la multiple metamorfoze, ce s-au reflectat asupra tuturor proceselor derulate în cadrul societății, au fost atestate locurile de muncă, personalul a fost dotat cu echipamente de protecție și au fost modernizate rețelele informaționale, acestea fiind premisele ce ne-au permis certificarea pe cinci standarde internaționale.

În vederea îmbunătățirii calității serviciilor și sporirii gradului de satisfacție a consumatorilor, întreprinderea și-a trasat obiective strategice de dezvoltare, care decurg și sunt în concordanță cu standardele naționale și internaționale în domeniul energetic.

Cu echipă de profesioniști, utilaj modern și 65 de ani de experiență în spate devenim accesibili, devenim moderni și mai aproape de consumator ca niciodată, oferind Căldură, Confort și Siguranță.