CET-NORD a procurat 2 mil m³ de gaze naturale de pe bursă

S.A. „CET-Nord” a efectuat prima achiziție de gaze naturale pe platforma bursieră operată de Bursa Română de Mărfuri, reprezentată la Chișinău de BRM EAST ENERGY.

Licitația s-a desfășurat joi, 11 aprilie, în conformitate cu procedura de organizare și funcționare a platformei Over the Counter (OTC), ce asigură transparență maximă prin publicarea tuturor datelor tranzacției, inclusiv a contractului de furnizare și caietului de sarcini.

Câștigătoare a licitației a fost desemnată compania SRL „NATURAL GAZ DC”, iar astăzi a fost semnat contractul pentru livrarea a 22279,649 MWh gaze naturale, la prețul de 691.90 MDL / MWh (circa 7,35 MDL/m3), cu livrare în perioada 01.05.2024-01.10.2024.

Prin intermediul platformei Bursei Române de Mărfuri, orice consumator non-casnic își poate asigura achiziționarea de gaze naturale printr-un proces de licitație electronică la care pot participa toți furnizorii de gaze naturale înregistrați.

Încurajarea unei competiții corecte și eficiente între furnizorii de gaze naturale din Republica Moldova va duce la obținerea unei transparențe crescute, a unui preț competitiv pentru consumatorii finali, precum și la crearea unui mediu stabil și durabil în ceea ce privește diversificarea surselor de achiziție a gazelor naturale, crescând astfel securitatea energetică a țării.

Bursa GAZ 1 Bursa GAZ 2