S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Новости

AEE a prezentat la Bălți Fondul rezidențial de eficiență energetică

Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE), în colaborare cu CET-Nord, a prezentat  pe 13 septembrie, conceptul noului fond de eficiență energetică destinat sectorului rezidențial din Republica Moldova în cadrul unei ședințe de consultare publică cu gestionarii fondului locativ din municipiul Bălți.

Fondul de eficiență energetică va îmbunătăți viețile oamenilor și a mediului înconjurător. Prin finanțarea măsurilor de eficiență energetică, acesta mecanism oferă oportunități pentru reducerea consumului de energie și, implicit, a costurilor.

În primă fază vor fi selectate blocurile care au sistem de distribuție orizontală a energiei termice și contorizarea individuală a apartamentelor.

Administrația S.A. „CET-Nord" și-a exprimat susținerea pentru administratorii de blocuri interesați și a subliniat importanța implementării măsurilor durabile și sustenabile pentru economisirea resurselor și eficientizarea energetică.

CET-Nord a demarat un proces de modernizare a sistemului centralizat de termoficare din Bălți, instalând 169 de puncte termice individuale și a schimbat rețeaua în 9 blocuri locative, asigurând consumatorii în același timp cu apă caldă pe tot parcursul anului.

În Faza II a proiectului  vor fi instalate încă 166 de puncte termice individuale și modernizate 296 de blocuri locative.

Toate aceste măsuri sunt menite să conducă la reducerea facturilor și asigurarea confortului termic pentru consumatorii casnici.

Pentru informații suplimentare, sunați la numărul de telefon +373 22 499 444 ext. 4 sau scrieți la adresa de e-mail Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.

AEE1