S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Activități

Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă

Cu ocazia Zilei Mondiale a Securității și Sănătății în Muncă, sărbătorită anual la 28 aprilie, FS Sindenergo a organizat în această lună un șir de activități legate de sănătatea și siguranța la locul de muncă.

Membrii noștri de sindicat din cadrul companiei S.A. "CET- Nord" au participat cu entuziasm alături de colegii din întreprinderile partenere, Moldelectrica, Termoelectrica S.A. și S.A. RED-Nord.

Desigur, recunoaștem că securitatea și sănătatea angajaților sunt drepturi fundamentale, însă este alarmant faptul că în fiecare an asistăm la o creștere a numărului global de decese cauzate de accidente la locul de muncă și boli profesionale.

Conform celor mai recente estimări ale Organizației Internaționale a Muncii din noiembrie 2023, numărul accidentelor de muncă și al bolilor profesionale se apropie de 3 milioane - 2,6 milioane de decese legate de bolile profesionale și 330.000 cauzate de accidente mortale la locul de muncă.

În Republica Moldova, numărul accidentelor și deceselor la locul de muncă este triplu față de cel din statele Uniunii Europene, cu peste 500 de cazuri înregistrate anual. Este o situație îngrijorătoare pe care trebuie să o abordăm cu seriozitate.

Suntem alături de campania lansată de BWI Global Union, care sub sloganul "DESTUL! HAIDEȚI SĂ VORBIM DESPRE PERICOLE!",  îndeamnă organizațiile sindicale, în colaborare cu angajatorii, să fie proactive în evaluarea riscurilor și identificarea potențialelor pericole pentru securitatea și sănătatea angajaților. Ne angajăm să colaborăm pentru eliminarea sau, cel puțin, minimizarea riscurilor identificate.

Haideți să ne unim eforturile și să ne asigurăm că fiecare angajat al S.A. CET-Nord se simte în siguranță și protejat la locul său de muncă. Este responsabilitatea noastră comună să creăm un mediu de lucru sigur și sănătos pentru toți colegii noștri.

securitatea_3.jpg 
securitatea_1.jpg 
securitatea_2.jpg 
securitatea_4.jpg