S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Сentrul de presă

Visa să facă înconjurul lumii, dar s-a oprit la ”CET-Nord”, la Bălți

 

Are 27 de ani și multe vise. Timpul liber și-l petrece făcând voluntariat și călătorind. În week-end nu-l găsești acasă, îi place să descopere oameni și locuri noi. Dar, de luni până vineri face calcule, verifică, analizează și ține evidența energiei termice și electrice consumate de locuitorii municipiului Bălți. Oleg Lomov este inginer la S.A. ”CET-Nord”, unde, spune el, se poate afirma și poate veni cu idei pentru a aduce îmbunătățiri insituției și locuitorilor, deopotrivă. Deși avea un loc de muncă la Chișinău, a decis să revină la Bălți în compania unde poate implementa tot ce a învățat la Universitate.

Am absolvit Facultatea de Energetică şi Inginerie Electrică la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM). Am ales acest domeniu spontan. Până într-a 9-a voiam la medicină, după liceu la economie, facultate pentru care am şi depus actele iniţial, însă am reușit să fiu admis doar la contract. În turul II am depus dosarul la UTM, la Energetică, unde am fost admis la buget. Din primele zile de facultate mi-a plăcut şi am decis să rămân aici, în acest domeniu. În timpul facultăţii am activat în calitate de inginer la catedră, apoi lector. Concomitent, am activat și în calitate de consultant la Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE).

La ”CET-Nord” activez de un an și câteva luni. Când am decis să-mi schimb jobul, aici la „CET-Nord” au fost receptivi. Ei aveau nevoie de tineri specialişti şi eu de un job. Am început ca inginer în calcule şi regimuri, în secția Tehnică și Producere unde activitatea mea constă în a face calcule tehnico-economice ale procesului de producere şi în acelaşi timp de a oferi un regim optim de lucru instalaţiilor de bază.

 

Când eram mic visam, şi încă visez, să fac înconjurul lumii. Îmi place să călătoresc, de aia mai activez în week-end în calitate de ghid turistic – combin utilul cu plăcutul și mă mândresc cu reușitele de până acum. În calitate de voluntar, în cadrul unui proiect, am reuşit împreună cu echipa să ajutăm peste 100 000 de mii de moldoveni să vadă România. Iar în cadrul „CET-Nord” am reuşit să implementez un proiect de modernizare a iluminatului stradal, făcând auditul energetic al iluminatului, iar acum se împlementează deja un nou proiect de modernizare a iluminatului în secţia de producere.

„CET-Nord” este o familie mare şi primitoare. Mă simt foarte bine aici, simt că aş putea aduce beneficii întreprinderii şi, în definitiv, consumatorilor, prin aportul meu personal la sporirea calității serviciului nostru. Mai mult ca atât, la întreprindere se implementează proiectul «Modernizarea sistemului de termoficare din mun.Bălți SA “CET-Nord”» finanțat de BERD, se lucrează mult la compartimentul creșterii eficienței și calității produsului și serviciilor prestate, pentru a putea fi competitivi cu alte surse. În acest sens se duce o muncă asiduă pentru restructurarea întreprinderii și modernizarea procesului de producție prin tehnologii noi de producere, utilizarea pompelor mai economice și mai productive, reconstruirea sistemului interior a blocurilor locative de pe verticală pe orizontală și restabilirea rețelelor de alimentare cu apă caldă menajeră. Toate aceste măsuri vor rezulta, în final, creșterea calității și micșorarea sinecostului,  și prin urmare, diminuarea prețului final al serviciului prestat.

 

Consumatorilor ”CET-Nord” le doresc să beneficieze mereu de acces la servicii calitative de alimentare cu energie electrică şi termică la prețuri accesibile.

Echipa „CET-Nord” va demonstra și pe viitor continuitate în realizarea obiectivelor propuse pentru a menține încrederea consumatorilor săi.

FaLang translation system by Faboba