Schimb de experiență cu companii din Republica Cehă

Reprezentanți ai S.A. „CET-Nord” au efectuat o vizită de lucru la compania „Systherm” s.r.o. din Republica Cehă.

Delegația a vizitat facilitățile de producție ale companiei pentru a consolida capacitățile instituționale proprii în domeniul instalării și izolării Punctelor Termice Individuale (PTI), implementării sistemului SCADA și sistemului de modelare termohidraulică.

Compania „Systherm” s.r.o. proiectează și produce PTI în funcție de necesitățile fiecărui client, efectuează teste hidraulice în fabrică, iar izolarea este executată prin utilizarea DH-Box - izolație termică detașabilă pe elementele PTI, realizată din poliuretan. În acest mod, echipa CET-Nord a asimilat cunoștințe și experiențe legate de instalarea și exploatarea PTI, fapt care va contribui la furnizarea unor servicii calitative pentru consumatorii finali. Menționăm că în următorii trei ani urmează a fi instalate Puncte Termice Individuale în 166 blocuri locative din municipiul Bălți.

De asemenea, a fost efectuată o vizită la Centrala electrică cu termoficare din or. Písek, care furnizează energie termică la 8480 consumatori finali, iar energia electrică este livrată pe piața angro de energie electrică, precum și la Centrala electrică cu termoficare din or. Veselí nad Lužnicí, unde sunt instalate acumulatoare de căldură cu capacitatea de 600 m3. Este necesar de menționat că această centrală de cogenerare funcționează în principal pe piața de echilibrare a energiei electrice.

Această vizită a evidențiat modul în care tehnologiile avansate pot fi adaptate pentru a satisface nevoile specifice ale comunităților locale în tranziția spre un viitor energetic durabil.

Vilnius_și_Kaunas_4.jpg
Vilnius_și_Kaunas_3.jpg